– Interview Barbara en Frederik D’Hondt
Naar aanleiding van 100 jaar D’Hondt gaan we op zoek naar de D’Hondts achter D’Hondt. We treffen Barbara en Frederik aan in de showroom te Zingem. Zij zijn de huidige generatie en drijvende kracht achter D’Hondt vandaag. In de campagne voor 100 jaar D’Hondt zagen we Hubert D’Hondt, de oprichter van D’Hondt, opduiken.

Hebben jullie hem zelf nog gekend? Wat weten jullie van hem?
Barbara
: In mijn vroege kinderjaren heb ik hem nog gekend. Zelf was ik echter nog een kleuter toen hij stierf. Wij woonden op de bovenverdieping van zijn huis en die sfeer kan ik mij nog voor de geest halen.

Hoe komt die ervaring van 10 decennia terug doorheen jullie bedrijf
en in de dagdagelijkse werkzaamheden?
Barbara
:
De interne communicatie verloopt nog steeds familiair. Veel beslissingen worden tussen soep en boterham genomen zonder uitgebreide vergaderingen en lang overleg. Hierdoor kunnen we kort op de bal spelen en vlot werken. Ook de oude technieken zijn nog steeds gekend en brengen heel wat ervaring en kennis met zich mee. Samen met een perfecte materiaalkennis resulteert dit in vakkundig maatwerk.

D’Hondt bestaat dus reeds 100 jaar en is nog steeds groeiend.
Wat zijn de grootste veranderingen die jullie zagen/realiseerden?
Frederik
:
Wij evolueerden van een traditionele schrijnwerkerij naar een grote organisatie met een aanpak van A tot Z. Wij produceren nog steeds alles zelf, weliswaar met veel modernisatie en automatisatie. In onze 15 eigen showrooms kunnen onze klanten vooraf producten kiezen en voelen. Ons assortiment werd gigantisch uitgebreid en we spelen continu in op de wensen van de klant en de veranderingen op de markt.

D’Hondt bouwt dus op een sterke traditie, maar heeft ook een duurzame blik op de toekomst.
Wat zijn de belangrijkste plannen, richtlijnen naar de toekomst toe?
Frederik
:
In de toekomst willen we onze flexibiliteit verder blijven uitspelen. Dit is een sterke troef die we in handen hebben door met een eigen productie te werken.
Hierdoor zijn we niet gebonden aan standaardmaten en kunnen we op maat werken. Alles wordt volgens de wensen van de klant gemaakt.

We vernemen dat D’Hondt een klantgerichte aanpak en service hoog in het vaandel voert.
Hoe moeten we dit concreet zien?
Barbara
:
Bij D’Hondt wordt elk project van A tot Z binnenshuis opgevolgd, uitgevoerd en afgewerkt. Van eigen showrooms over een eigen productie tot een eigen opmetings- en plaatsingsdienst. Hierdoor kunnen we steeds tegemoet komen aan de eisen en de wensen van de klant. De beste materialen en onze vakmanshap combineren we dus met een sterke totaalservice.

<!--:nl-->DHO-Flagstore1<!--:-->
<!--:nl-->DHO_Hubert<!--:-->
<!--:nl-->DHO-Flagstore2<!--:-->